Det er ikke sidste gang jeg bager disse luftige og lækre boller. Jeg fik bikset opskriften sammen en dag, hvor det sidste hytteost i køleskabet skulle spises op, og det gjorde åbenbart underværker for bollerne.
Ingredienser (ca. 15 boller):
ca 3 dl lunken vand
ca 550g hvedemel
150 g havregryn
2 tsk salt
2 spsk sukker
4 spsk olie
4 spsk hytteost
2 æg
(+ 1 æg til pensling)
Opløs gæret i vandet og bland resten af ingredienserne i. Ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve lunt i 30 min. Form derefter til boller og læg dem på en bageplade og lad dem hæve yderligere 30 min. Pens med æg og bag bollerne på 200 grader, alm ovn i ca 10-15 min (men hold øje med dem, ovnene varierer - men de skal blive godt brune i overfladen). Afkøl og server gerne let lune, så er de rigtig gode.
Det er seriøst de bedste boller jeg har smagt !
SvarSletJeg byttede dog sukkeret ud med 1 spsk honning og tilføjede gulerødder og byttede 150 gram af melet ud med grahamsmel ���� de smager super godt og er då sprøde og bløde �� kunne ikke være mere tilfreds ��
SUPER boller, der holder sig bløde i flere dage .....
SvarSlet