lørdag den 30. august 2014

Friske vietnamesiske forårsruller med peanutbutter sauce

Lige siden vi kom hjem fra Vietnam, har vi spist og lavet meget vietnamesisk mad. Vietnamesisk mad er kendetegnet ved friske grøntsager og krydderuter - og er dejlig sundt og velsmagende. Her er opskriften på en lækker aftensmad eller frokost. Lad gæsterne selv hygge sig med at rulle deres forårsruller til middagen - eller rul dem i forvejen og læg dem i madkassen  i stedet for rugbrødsmadderne.

Forslag til ingredienser (efter smag og behag)
Rispapir
Glasnudler (evt. andre slags kan bruges)
Bønnespirer
Rød peberfrugt
Sprød iceberg salat
Gulerødder
Agurk
Kylling (eller and)
Krydderurter fx mynte og koriander

Kog glasnudlerne, steg kyllingen og snit grøntsagerne fint. Sæt en skål på bordet med vand og dyp rispapiret i. Læg derefter rispapiret på tallerkenen og fyld rispapiret med kød, nudler og grøntsager. Fold tilsidst rispapiret rundt om fyldet. Dyp rullerne i peanutbutter-saucen og spis!

Peanutbutter sauce (2 pers):
2 spsk peanutbutter
2 spsk olivenolie
4 spsk soya
1/2 spsk honning
ca. 1- 2 lime (evt. citron) - smag til.

Rør alle ingredienserne sammen - og smag til. Brug saucen som dyppelse til de friske forårsruller.

Tip: Rispapiret kan købes i de fleste asiatiske butikker. Ellers har jeg for nyligt set den i Super Best under navnet : Blue Dragon - Rispandekager til forårsruller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar