mandag den 7. april 2014

Laks med blå birkes, sesamfrø, honning og sennep

En hurtig og let opskrift på lækre laksebøffer - perfekt til sommerens salater eller grillarrangementer. Jeg laver ofte laks på denne måde, og derfor fortjener den klart at blive delt på bloggen - både grundet opskriftens lethed samt gode smag. 

Ingredienser til 4 personer:
4 laksebøffer
1-2 spsk sesamfrø 
1-2 spsk blå birkes 
2-3 tsk sennep (gerne Dijon)
2-3 tsk honning
Salt og peber

Læg laksebøfferne i et ildfast fald. Rør honning, sennep, salt og peber sammen i en skål og smør cremen på laksebøffernes overflade. Drys med sesam og blå birkes (hvis du ikke har begge slags, kan du nøjes med den ene). Bag laksene i ca. 20 min på 200 grader almindelig ovn.

Tip: Server fx med en kold sauce (skyr rørt op med krydderurter, citron, salt og peber) og en god salat eller pasta med ricotta og parmesan.


2 kommentarer:

  1. Smager SÅ godt. Serverede ovnbagte rodfrugter (al dente ) til. :-)

    SvarSlet
  2. Dejligt at høre. Velbekommen :-)

    SvarSlet