torsdag den 14. november 2013

Fødselsdagsboller

Her er en gammel god klassiker - nemlig fødselsdagsboller med kardemomme. Opskriften er fra min søster, som laver bollerne til hendes børnefødselsdage, og de er et hit hver gang. Bollerne kan laves med eller uden rosiner/chokolade, og tager ingen tid at lave. 


Ingredienser til ca 12 store boller
50 gram gær
2,5 dl mælk
100 gram blødt smør
50 gram sukker
1 æg
1/2 tsk salt
1 spsk kardemomme
Evt. rosiner eller hakket chokolade
Æg til pensling

Varm mælken så den bliver lunken. Rør gøren ud i mælken. Bland mælken med resten af ingredienserne og ælt til en smidig dej, der ikke hænger fast i skålen. Stil til hævning til dejen hæver op til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og form bollerne og læg dem på bagepapir på en bageplade - evt. tilsæt rosiner eller chokolade i dejen. Efterhæv bollerne i ca. 20 min.
Pens bollerne med æggeblomme og bag bollerne på 210 grader i 15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar