torsdag den 31. januar 2013

Müsli

Hjemmelavet müsli er bare lidt mere lækkert end det færdigkøbte, og så tager det ingen tid at lave selv. Så her er lidt inspiration til at komme i gang. Brug det eksempelvis som topping på græsk yougurt (eller det langt sundere alternativ "Skyr"), når der skal serveres en lækker morgenmad/brunch eller som alternativt til et lækkert mellemmåltid.

Ingredienser: Hvad fantasien eller køkkenskabet kan klare, men her er et par forslag:

solsikkekerner
hørfrø
sesamfrø
græskarkerner
halveret hasselnødder
halveret mandler
en god portion (grov valset) havregryn
(evt. kokosmel) 
 -
tranebær
rosiner
hakket dadler
(evt. hakket chokolade)


Rist kerner og nødder på panden, så det får en svag gylden farve (på maks varme).
Tag nødderne/kernerne af panden. Tilsæt dernæst et par gode skefulde sirup og/eller honning, så det bobler (Jeg foretrækker at blande sirup og honning). Tilsæt igen nødder/kerner - samt resten af ingredienserne (tørret frugt og/eller chokolade). Bland det hele og varm det et par minutter på panden. Afkøl på bagepair og hæld på en lufttæt beholder, så kan det holde sig i op til flere uger.

Server evt. sammen med frisk frugt (fx blåbær eller hindbær) og skyr (tilsæt evt. ekstra sirup).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar