fredag den 11. januar 2013

Lakridsmarengs


Her kommer endnu en opskrift med lakrids ;-) Marengs kan laves med utrolig mange smagsvarianter, men lakridsen gør underværker her. Brug marengs over isen, til desserten eller som lidt sødt til kaffen. Opskriften er nem, og mængden af ingredienser er vist ikke til at tage fejl af ;-)

125 gram flormelis
125 gram æggehvider
125 gram sukker
Lakridssirup efter behov

Pisk æggehviderne til de er næsten stive og tilsæt dernæst sukkeret. Pisk massen helt stiv. Sigt flormelis lidt af gangen og bland det i massen. Tilsæt dernæst lakridssirup og bland det. Hvis det ikke blandes for meget kan siruppen ses som et flot mønster. På billedet til højre er siruppen blandet godt, og marengsene bliver derfor lysebrune.

Sprøjt marengs (fra en sprøjtepose) ud på en bageplade. Størrelse og antal efter lyst. Bagetiden er afhængig af størrelsen, men prøv dig frem, det kan ikke gå helt galt. Bag fx i ca 45 min ved 130 grader. Vil du have dem små og helt sprøde (ligesom bagerens), så bag på lav temperatur ved 100 grader i ca 1,5 time. 


2 kommentarer: